Lokalanpassning Stockholm

Vi ser möjligheter i era outnyttjade ytor  

När du vill konvertera en råvind eller ett källarplan till ljusa, fräscha lägenheter är JFB rätt aktör att vända sig till - Vi skapar dagsljus där det inte finns genom nya fönster, gräver runt fastigheten för optimala uteplatser och utformar en planlösning som passar till ändamålet. Oavsett de ursprungliga förutsättningarna ser vi till att hyresgästanpassningen blir optimal, så att era hyresgäster kan flytta in i ljusa och moderna lägenheter eller lokaler!


Hur går en lokalkonvertering till?


Planering och förberedelser

En hyresgästanpassning med oss på JFB i Stockholm inleds med en konsultation där vi diskuterar er vision för projektet. Vi går igenom vilken typ av lokal som ska konverteras, utforskar dess potential och önskade funktion samt lyssnar noga på era specifika krav och önskemål. Vi hjälper er sedan genom alla steg i ombyggnaden av lokalen. Oavsett omfattningen av projektet, är vårt mål alltid att skapa optimala lokaler anpassade efter ert unika ändamål.

Vi genomför alltid en inventering och inspektion av fastigheten för att undersöka byggnadens skick, bedöma vilka möjligheter som finns samt göra en kostnads och tidsbedömning för genomförandet av projektet.

Godkännande

Om projektet rör en bostadsrättsförening (BRF) behöver ett anbud sammanställas och presenteras för styrelsen. Innan lokalanpassningen kan påbörjas krävs godkännande från föreningens medlemmar. Det är viktigt att alla medlemmar är välinformerade om projektets omfattning, kostnader och tidsplan för att processen framåt ska bli så smidig som möjligt.

Tillstånd och bygglov

Innan byggprojektet kan påbörjas behöver vi se till att alla nödvändiga tillstånd och godkännanden är på plats. Detta innebär att vi måste kontrollera lokala byggnadsregler och ansöka om de tillstånd som krävs för att genomföra lokalkonverteringen. Bygglov är ofta ett krav för att omvandla en lokal till bostad i Stockholm. Att ha alla korrekta tillstånd på plats är viktigt för att undvika förseningar och juridiska problem längre fram i projektet.


Utformning av lokalen

Tillsammans diskuterar vi era behov och önskemål för att skapa en funktionell och trivsam miljö. Beroende på projektets typ och omfattning samarbetar fastighetsägaren med en designer eller arkitekt för att utveckla en vision för de nya bostäderna.
När den övergripande layouten är färdig, går vi vidare med detaljerna. Detta kan handla om att bestämma placeringen av fönster och dörrar, välja material och färger, samt planera el- och VVS-systemen.

Byggnadsfasen inleds

Byggprocessen börjar med att förbereda arbetsplatsen genom att sätta upp säkerhetsåtgärder och ställa i ordning och förbereda ytorna. Därefter påbörjas rivningsarbetet där gamla strukturer tas bort och lokalen saneras. Efter rivningen görs strukturella ändringar, som att bygga nya väggar och förstärka tak och golv. Slutligen installeras tekniska system som el, VVS och ventilation.



10 exempel på lokalanpassningar som vi utför


  1. KontorsanpassningOmbyggnation av kontorslokaler för att möta företagets specifika behov, t.ex. skapa öppna landskap, mötesrum eller privata kontor.
  2. Butiksanpassning – Anpassning av butikslokaler för att optimera layouten, skapa attraktiva skyltfönster och förbättra kundflödet.
  3. Restauranganpassning – Ombyggnation av restauranglokaler för att uppfylla hygienkrav, skapa rätt atmosfär och effektivisera köksutrymmen.
  4. Lager- och logistiklokalanpassning – Optimering av lagerlokaler genom ombyggnation av förvaringsytor, arbetsytor och lastningsområden.
  5. Hälsovårdslokalanpassning – Ombyggnad av vårdlokaler, såsom läkarmottagningar och tandläkarkliniker, för att uppfylla specifika krav.
  6. Skolanpassning – Anpassning av skolbyggnader för att möta moderna undervisningsmetoder, såsom öppna klassrum och flexibla lärmiljöer.
  7. Industriell anpassning – Anpassning av industrilokaler för att installera ny utrustning, förbättra arbetsflödet eller skapa mer ergonomiska arbetsytor.
  8. Hotellanpassning – Ombyggnation av hotell för att renovera rum, optimera lobbyn och förbättra gästupplevelsen genom estetiska och funktionella förbättringar.
  9. Gym- och träningslokalanpassning – Ombyggnad av träningslokaler för att maximera träningsytor eller förbättra ventilation och belysning.
  10. Bostadsanpassning – Anpassning av hyres- eller bostadsrättslägenheter, ex: för att skapa fler rum, renovera kök eller anpassa badrum efter nya standarder.

​​​​​​​Lokalanpassning - En investering


  • Moderniserade och anpassade lokaler är mer attraktiva för potentiella hyresgäster eller köpare, vilket både kan förenkla försäljningen och leda till längre och mer stabila hyresrelationer.
  • Attraktiva lokaler ger er möjligheten att ta ut högre hyror, vilket i sin tur ökar lönsamheten för er fastighet.
  • Genom att modernisera lokalerna kan ni både öka fastighetens långsiktiga värde och minska underhållskostnaderna.


Hållbar hyresanpassning i Stockholm

Bostadsbristen i innerstäderna är ett stort problem, inte minst i Stockholm. Genom att omvandla outnyttjade ytor till nya lägenheter och lokaler kan ni maximalt utnyttja varje kvadratmeter och öka er avkastning på investeringen. Ni bidrar också aktivt till att minska bostadsbristen och skapa en hållbar framtid för vår vackra stad.


Från det minsta projekt till det största

Oavsett om ni behöver skapa en helt ny lokal eller anpassa en befintlig för en ny hyresgäst, finns vi här för att hjälpa er. Vi hanterar allt från att demontera och bygga nya väggar till att byta golv och installera nya glaspartier. Vi ser till att alla anpassningar utförs så att lokalen blir perfekt för er verksamhet. Vår höga kvalitet genomsyrar varje steg i processen, oavsett projektets storlek!

​​​​​​​Vi tar oss an lokalanpassningar på totalentreprenad i hela Stockholm, vilket innebär att vi tar fullt ansvar för både projekteringen och byggprocessen vid en hyresgästanpassning.


Kostnadsfri offert

Kontakta oss för kostnadsfri offert.